Ontwerp

Hoe het ontwerp van de tuin er uit komt te zien ligt vooral aan de wensen van u, als klant. We beginnen daarom altijd met een vrijblijvend kennis- makingsgesprek waarbij we al u wensen en ideeŽn noteren. Tevens worden de maten van de tuin opgemeten zodat er een tekening op schaal gemaakt kan worden. Hierin wordt vanzelf- sprekend rekening gehouden met bestaande objecten zoals evt. bomen, Schuurtjes tuinhuisjes enz.

Na dit gesprek wordt er een schets gemaakt die na overleg met u veranderd ,of uitgewerkt wordt , waarna er een tekening op schaal ontstaat. Bij een volledige aanleg van de tuin wordt er ook een driedimensionale tekening gepresenteerd, zodat u een nog beter beeld krijgt hoe de tuin er uit komt te zien.
Uitvoering

Nadat de tekening klaar is kan de uitvoering beginnen. We beginnen met het nodige grondwerk. Dit is belangrijk om er voor te zorgen dat de ondergrond geschikt is voor het aanleggen van de tuin. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een miniloader om efficiŽnt te werken. Het behoord ook tot de mogelijkheden om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren.
Renovatie

Natuurlijk is het ook mogelijk om een bestaande tuin op nieuw in te richten. De aanpak is het zelfde als bij een nieuwe tuin aanleggen. Er wordt dus ook een nieuw ontwerp gemaakt. Hierbij is het belangrijk dat we rekening houden met de bestaande objecten die blijven staan of hergebruikt worden. Dit kan gelden voor b.v. bestrating , beplanting of evt. ornamenten. Zo is het dus mogelijk om u tuin helemaal , of voor een deel opnieuw in te richten
 
© 2012 Copyright Robert Graat Hoveniersbedrijf All rights reserved